Hemkommen efter ett långt kvällspass (11.00 - 23.00). Jag måste säga att jag varit sjukt trött efter 21. Kändes som att jag skulle somna på kontoret men lyckades endå vända det och höll mig vaken. Nu ligger jag i sängen och skriver samtidigt som jag streamar The Vampire Diaries. Jag är inte trött heller nå mer. Men jag hoppas att den snart kommer krypande.
 
En sak som jag verkligen hatar just nu är det ständiga natt uppvaknandet av sendrag i vaderna. Har jag tur så är det bara det ena benet, men ofta slår det till på båda benen. Så att beställa stödstrumpor var solklart val. Idag fick jag hem mitt första par (Vvll gärna prova den innan jag beställer ett till par) Hoppas det hjälper. 
 
Delar med mig av en bild jag schreenshottade från instagramkontot kosogkaos. Hennes gravidbilder är klockrena!
 
 

MIN MAGE
Huden blir mindre genomskinlig efterhand som pigmenten tillkommer och den ser rynkig ut, eftersom kroppen producerar hud snabbare än den producerar fettet som ska fylla ut den inifrån. Barnet kan förmodligen känna om det vänder på huvudet eller ej. Det beror på att innerörat, som styr kroppens balans, nu är utvecklat. Ytteröronen är mjuka, men färdigutvecklade, och hörseln fungerar. Barnet gillar verkligen att röra sig och det finns det fortfarande plats till. Illustration av Karoline Lenhult

Livmoder rör sig uppåt och når fram till naveln, där den knuffar mammans organ uppåt och bort. Man kan uppleva halsbränna, utmattning, yrsel och ömma fötter. Just därför är det dags att skämma bort sina fötter! Gå i bra och sköna skor. Ta ett fotbad när fötterna känns ömma. Ge dem uppmärksamhet. Fötterna kommer att bära en stor del av vikten de kommande veckorna. Fotmassage rekommenderas!

EGNA TANKAR
Bebis rör sig väldigt mycket nu, speciellt på kvällarna. Jag vet inte riktigt om det är hicka eller sparkar eller kullerbyttor. Men man känner tydligt att det puffar mot magkanten och man ser på ytan också. Det är så mysigt att jag börjar få kontakt med Bebis i magen. Håller jag på ett ställe och tycker lite lätt så får jag oftast ett gensvar via en spark eller så. Jag njuter verkligen av den här Graviditeten. Jag försöker att prata mycket Med Bebis och sjunga och läsa för det lilla pyret i magen. 

Imorgon bär det av till Kalix folkhögskola för sista gången på denna kurs och jag måste säga att det är blandade känslor. 
 
Det är skönt att kursen blir färdig så kan jag lägga ner all tid på jobbet, bebis i magen och familjen. Kanske sår jag något. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att jag inte kommer orka så och planera lika mycket i år som jag gjorde förra året. Jag kommer bara bli rundare och mer andfådd och att böja sig ner och plantera om och i rabatterna lär bli jobbigt för mig då jag är beräknad närmare slutet av juli.
 
Det jag kommer sakna med kursen är kurskamraterna och kursledaren.
 
Vi har skrattat och gråtit mycket under totalt sex dagar hittils och med dessa dagar blir det tre till, så totalt nio dagar med detta härliga gäng kommer jag att ha bakom mig. Kursen slutar dock i slutet av april. 
 
Nu ligger jag faktist i sängen i myskläder och kollar igenom alla uppgifter jag gjort att ta med till träffen imorgon. Så att allt ligger i rätt mapp, att allt är utskrivet och sen att jag får med mig allt som ska med till skolan. Jag älskar faktiskt att plugga. Att lära mig nya saker är ett av det bästa sakerna jag vet.