Att det börjar växa lite här uppe i Tornedalen gör att man blir så glad och får mer vårkänslor, fast det borde egentligen vara mer som sommar redan, men vädret har ju egentligen varit knas och mycket skiftande i hela Sverigesenaste månaden, men jag vill ha hit den där sommarvärmen och sommarvädret som nu södra Sverige har fått
 
Jag fotade dessa härliga krokusar på innergården på jobbet för ett par veckor sedan. Mina egna krokusar i rabatten har börjat kika fram, men dem har inte vuxit till sig ännu så det tar nog ett tag innan dem slår ut.
 
Idag ska jag dona här hemma faktist, det blev inte så mycket förra veckan då det var mycket ärenden att utföra och att vi var iväg mycket.
 
Jag ska plantera om mina surfinia i mina stora ampelkrukor och invänta tills dem går att hänga ut på framsidat, det är dock för tidigt att ha dem ute på heltid så jag lyfter ut dem på dagarna och in dem på kvällarna så dem inte fryser. Jag har i år inte köpt så mycket blommor då jag mest troligtvis inte kommer orka hålla efter allt för mycket i år. Jag kommer ju vara stor, otymplig och trött skulle jag tro, och sen upptagen med Bebis. Men sommarflox och dahlior köpte jag so vanligt.
Nu har jag varit hemma en hel vecka. Det har alltså gått en vecka sedan jag började min graviditetspenning. Det har kännts jätteskönt men jag har verkligen behövt vila upp mig. Jag har tagit i genomsnitt 1-3 powernaps per dag så nätterna blir störda av att hitta en bra sovställning och kuddarna faller till golvet så när jag ska böja mig och ta upp dem eller gå ur sängen så leder det till att blåsan reagerar så jag måste på toa. Att sedan somna direkt efter det brukar inte gå så lätt. Detta händer 2-3 ggr per natt, så kanske därför jag behöver mina powernaps.
 
I går så byggde vi ihop bebis säng, och imorse så bäddade jag den. Ooh vad jag längtar efter dig bebis. Det är endast sju (7!) veckor kvar till BF!!!
 
Allt är färdigt här hemma. Vi har kvar att hämta Kommunens underbara babybox i vecka 35 och sen invänta babyskyddet som dyker upp ungefär den första Juli.
 
 
MIN MAGE
Nu kan barnet se vätskan som omgärdar det, känna när det tar tag i en tå eller suger på ett finger, känna smaken på fostervattnet och höra dina hjärtslag. Det finns ingen luft i hinnorna runt fostervattnet som för med sig lukt, men om det fanns skulle barnet kunna känna doften därinne. Den enorma tillväxten av hjärnan har fått omkretsen på barnets huvud att öka med nästan 1,3 centimeter bara under den här veckan. 
 
Nu är det extra viktigt att tänka på vad du äter. Barnets protein- och fettbehov är som störst under de kommande veckorna, så se till att du äter en balanserad kost. Barnet är nu 44 centimeter och väger 2000 gram, och vikten kommer att fördubblas under de kommande sju veckorna.