MIN MAGE
Barnet håller på att suga i sig den näring som det ska använda vid födseln. Det drar ner fostervatten i lungorna och pressar ut det – igen och igen. Det sista av vattnet pressas ut under förlossningen.
 
EGNA TANKAR
Bebis ligger ännu i säte konstaderades det på senaste besöket hos Barnmorskan, men jag fick en tid till Sjukhuset på Tisdag för ett ultraljud och ett eventuellt vändningsförsök. Så vi får hoppas att Bebis vänder sig fram tills dess, men jag tror inte det. Men man kan ju alltid hoppas. 
MIN MAGE
I den här veckan har barnet vuxit så mycket att det nästan helt fyller ut den förut så rynkiga huden – nu är den slät och fin, eftersom fettet under huden är färdigutvecklat. Ansiktet är en smula rundare och huvudets diameter är 9 cm. Barnet kan få hicka då och då – det får det av att öva sig på att andas, som en förberedelse för livet utanför livmodern. På det här stadiet kan barnet göra allt som en nyfödd kan. Det har flyttat sig längre ner i bäckenet. De flesta barn ligger med huvudet nedåt – bara några få ligger med stjärten först. 
 
EGNA TANKAR
Min Bebis ligger ännu i säte och Jag hoppas att den vänder sig med huvudet nedåt, annars blir det eventuellt vändningsförsök och då finns ju alltid en liten risk för akut Kejsarsnitt. Jag är inte orolig för Kejsarsnitt i sig, men jag vill ju helst föda vaginalt då det tydligen minskar risken för allergier, och både jag och M har ju dåliga anlag för både Astma och allergier.
God morgon! idag börjar en ny vecka i graviditeten, nämligen vecka 35+0. Jag är beräknad om fem veckor, men Bebis beräknas vara "färdigbakt"i vecka 37+0 om två veckor! Så tidigast då får Bebis kika ut. Får se när lillen vill komma ut haha. 
 
I veckan var jag till Aavasaksa i finland och fotade medans M var och åkte Rullskidor. Det var jätteroligt att fotografera och det kändes skönt att komma ut i skogen, men det var inte det lättaste att promenera på ojämn mark och försöka fotografera i olika vinklar, böja sig ner o.s.v. Kunde inte heller ligga på mage ;) haha. Fler bilder kommer senare
 
Här får ni en bild jag fotograferade på "nykläckta" blåbär.