MIN MAGE
Huden blir mindre genomskinlig efterhand som pigmenten tillkommer och den ser rynkig ut, eftersom kroppen producerar hud snabbare än den producerar fettet som ska fylla ut den inifrån. Barnet kan förmodligen känna om det vänder på huvudet eller ej. Det beror på att innerörat, som styr kroppens balans, nu är utvecklat. Ytteröronen är mjuka, men färdigutvecklade, och hörseln fungerar. Barnet gillar verkligen att röra sig och det finns det fortfarande plats till. Illustration av Karoline Lenhult

Livmoder rör sig uppåt och når fram till naveln, där den knuffar mammans organ uppåt och bort. Man kan uppleva halsbränna, utmattning, yrsel och ömma fötter. Just därför är det dags att skämma bort sina fötter! Gå i bra och sköna skor. Ta ett fotbad när fötterna känns ömma. Ge dem uppmärksamhet. Fötterna kommer att bära en stor del av vikten de kommande veckorna. Fotmassage rekommenderas!

EGNA TANKAR
Bebis rör sig väldigt mycket nu, speciellt på kvällarna. Jag vet inte riktigt om det är hicka eller sparkar eller kullerbyttor. Men man känner tydligt att det puffar mot magkanten och man ser på ytan också. Det är så mysigt att jag börjar få kontakt med Bebis i magen. Håller jag på ett ställe och tycker lite lätt så får jag oftast ett gensvar via en spark eller så. Jag njuter verkligen av den här Graviditeten. Jag försöker att prata mycket Med Bebis och sjunga och läsa för det lilla pyret i magen. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress